• MBerries - Sveže borovnice premium kvaliteta

    Dobrodošli na Mberries – organsku plantažu borovnice
    Sveze borovnice premium kvaliteta
    Biznis koji se voli i prenosi generacijma
    Samo najbolje je dovoljno dobro!

Sveže borovnice najboljeg kvaliteta

Plantaza Mberris je nastala kao porodicna plantaza. Gajenje borovnice je nas novi prodicni biznis koji planiramo da prenosimo sa generacije na generaciju. Cilj nam je da nas najkvaliteniji plod plasiramo sirom sveta, kako bi se krajnji potrosaci uverili u nas kvalitet. Da bi to postigli potreban nam je dugogodisnji partner za plasman nasih plodova na svetsko trziste.
Ako zelite da imate dugogodisnjeg partnera za snabdevanje svezom borovnicom premium kvalitea, i ako zelite da medju prvima zavirite u svet najbolje svetske borovnice kontaktirajte nas.

mberries quality blueberries

Sveže borovnice

Mi proizvodimo Duke sortu borovnica koja se ne zamrzava i mora se pojesti u prvih 15-25 dana od dana berbe.

premium blueberries

Velike borovnice

Naše borovnice su borovnice prve klase i veličina prečnika je u proseku 15mm, što im daje lep oblik i doprinosti slasti.

Zdrave borovnice

Mi pratimo GAP standard i ne koristimo bilo kakve suvišne hemikalije pri uzgoju naše borovnice.

Imate pitanje oko borovnica? Ostavite ime i email i mi ćemo vam se javiti

O nama

Plantaza borovnice Mberries podignuta je novembra 2016 godine na planini Zlatibor u Srbiji. Mberries se prostire na povrsini od 2.5ha i predstavlja jednu od mladjih plantaza u Srbiji podignutu po standradima EU. Odrzavanje plantaze tokom godine kao i berba i distribucija svezih plodova odvija se po pravilima Global GAP sertifikata. Shodno tome 95% naseg ploda je u prvoj klasi (12mm+) a 80% od toga je cak i preko 14mm precnika. Kako bi nas sveze ubran plod ostao u preminum kvalitetu sve do krajnjih potrosaca praktikujemo da berbu vrsimo iskljucivo u potrascka pakovanja. Samim tim izbegavamo prepakivanje ploda i potencijalnu mogucnost ostecenja ili smanjenja kvaliteta istog.

Za kupce

Mberries je jos uvek mlada plantaza,koja ce se svake godine siriti shodno mogucnostima. Nas cilj nije da dominiramo na trzistu u vidu sto vece plantaze,vec da sa one porvsine koju obradjuemo kupcima ponudimo plod u najboljoj klasi upakovan u krajnja potrascka pakovanja. Posedujemo svoj pogon za izradu plasticne i kartonske ambalaze tako da u dogovoru sa nasim kupcem mozemo proizvesti blio koji tip ambalaze. Takodje saradjuemo sa jos nekoliko izuzetnih plantaza tako da u sezoni, svi zajedno, mozemo ponuditi ozbiljnu kolicninu svezih borovnica za prodaju.  Vise o kvalitetu i kolicinama nase borovnice procitajte u rubrici  gajenje borovnice u Srbiji

Nenad Mandićvlasnik plantaže MBerries

Sa našeg bloga

Gajenje borovnice u Srbiji

serbia blueberries

Gajenje borovnice je relativno nov biznis u Srbiji, sa tendencjiom rasta. Prvi ozbiljni zasadi borovnice u srbiji pojavili su se tek 2008 godine. Od 2012 godine zasadi su znacjno unapredjeni jer u Srbiji pocinje primena Global GAP standarda, tako da danas oko 90% srpskih zasada, sto je oko 400ha, proizvodi borovnicu u prvoj klasi. U najvecoj meri gaji se sorta DUKE,ali ima i dugih sorti u manjim kolicinama (huron,patriot,aurora). Velika prednost gajenja borovnice u srbiji jeste geografsko podrucje nekih delova nase zemlje gde borovnica dolazi na rod pocetkom juna kad je potraznja za istom jako velika. U drugom kraju nase zemlje gde su nadmorske visine nesto iznad 700m borovnica dolazi na rod krajem juna i bere se do kraja jula.
Ni malo necemo preterati ako kazemo da je borovnica gajena u Srbiji jedna od najboljih i najukusnijh u svetu, za sta je zasluzan veliki broj suncanih dana u godini,kao i geografsko podrucje nase zemlje. Iz tog razloga trudimo se da sto vise podrzimo postojece i edukujemo nove uzgajivace ove prelepe sorte voca.
U Srbiji se borovnica uglavnom gaji porodicno, na manjim parcelama od 1 do 5ha. Ovu cinjenicu ne smatramo manom. Mislimo da je to bas ono sto doprinosi vrhunskom kvalitetu nase borovnice. Vise udruzenih uzgajivaca sa manjim povrsinama, daju rezultat da je svaki od uzgajivaca maksimalno posvecen svojoj plantazi i kontroli kvaliteta ploda. Dosta bolja kontrola radnika (beraca) kao i bolji uslovi za radnike takodje su neke od prednosti manjih zasada.

© Copyright - MBerries